torstai 12. tammikuuta 2012

Agility = pienempi kuin kolme

Nyt on kyllä pakko sanoa että agilitykärpänen tais päästä puraisemaan meitä kunnolla. Saatiin vakkariharkkapaikka Kanavan Koirakillan sunnuntaivuorolle, jossa ollaan pariin kertaan käyty harjoittelemassa. Nyt pitäisi siis ruveta säännöllisesti käymään sunnuntaisin vähän pomppimassa ja opettamassa Sirulle miten ollaan syömättä sitä hevosenkakkaa maneesissa..

Eilen oltiin kuitenkin Korkeavireen pentuagilityssa, ja voi että se on kivaa! Ensimmäisellä kerralla harjoiteltuja juttuja harjoiteltiin vähän lisää ja sitten opeteltiin takaleikkausta ja pussia! Siru on oppinut pöydälle menon eri hienosti. Tai no, pöydälle meno suunnista sun muistahan nyt ei oo vielä mitään käsitystä, mutta kun komennan "pöytä", niin se juoksee sinne namikupilleen ja pysyy niin kauan kunnes käsken "alas. Renkaasta meinattiin pariin kertaan mennä sivusta, "koska mä tiiän että tosta pääsee helpommin kun pujahdan vaan tosta välistä", mut sitten kun Siru pääs loikkimisen makuun niin se menikin hyvin. Putki menee eri hyvin, saatiin jopa kehuja siitä miten hienosti Siru hokas ite kun huusin "putkeen!" ja se meinas lähteä juoksee mun luo, mutta vaihtoikin suuntaa kun komensin uudestaan ja paino sinne putkeen. Takaleikkaus onnistui harjoitellessa myös kivasti, mamin vaan pitäis malttaa hermonsa ja odottaa että se koira on juossu ohi ennen kun ite lähen loikkimaan.

Ainut mikä tuottaa hankaluuksia aika paljon, on se nenäkosketus. Siru jää vaan toljottamaan sitä kättä missä se tietää namin olevan, tai sit se tuijottaa maahan. Mitä nyt ite oon lueskellu kaikenmaailman palstoilta agilitysta, niin helpompi vaihtoehto ois 2on2offin opettaminen, missä koira vaan opetettais siihen että kun se tulee alas niin takatassut jää laudalle, kun taas tässä nenäkosketuksessa koira opetetaan "nokkimaan" ja jossain oli jopa sanottu että nenäkosketus on koiralle agilityssa fyysisesti raskaampaa, kun alas tullessa kosketaan kuonolla maahan ja siitä pitäs taas lähteä suoraan laukkaamaan, niin sen juoksuasennon saaminen kestää kauemmin kun peruskontaktin opettelussa. Ja ehkä mamiakin vähän turhaututtaa nokkiminen :D Siellä puomillakaan se ei haluais pysyä, sen joutuu ensin nostamaan sinne ja sit se on siinä hetken molemmat tassut puomilla ja kun yrittää houkutella etutassut alas, niin joo ne tulee alas, mutta sit peffa myöskin losahtaa puomin viereen. Ja taas alusta! Ainut millä se on siellä pysyny on kun on komentanut 'paikka'. Odotin myös eilen jos se rupeais ite tarjoamaan sitä maahan kosketusta, mutta aikani odotettua rupes tassut huitomaan, ja koira menemään maahan. Onko kellään vinkkejä millä sen parhaiten saisi opetettua?

Itelle tuli niin hyvä mieli kun huomas miten kakara malttoi keskittyä muhun ja kuunnella mitä käskin. Ja positiivinen yllätys oli että pystyin pitämään hihnan maassa niin että se vaan roikku Sirun perässä, eikä se karannut kuin kerran naapurin kupille syömään namit!

Ensi viikolla meillä alkais arkitoko! Saa nähä mitä siitä tulee, edellisestä pentutokosta kun ei oikein tullut yhtään mitään, Siru tais olla kuitenkin liian pentu vielä ja ei vaan malttanut keskittyä ulkona uusien koirakaverien ja ihanien hajujen pyöriessä nokassa! Jospa sisätiloissa olis helpompaa keskittyä. Kerrotaan siitä sitten ensimmäisen kerran jälkeen!... jos kehdataan.

Pitäis taas ottaa naksutin käyttöön, oon viime aikoina ollu kamalan laiska opettamaan mitään uusia "temppuja". Sivulle tulon treenaaminenkin on jäänyt vähän, se pitäis ottaa taas päivityksen alle.

No mitä se Siru tällä hetkellä osaa? Se osaa käskyt
istu
maahan
tassu
toinen tassu
paikka
ei koske
ole hyvä (silloin saa ottaa ruokaa, tulla sohvalle, hypätä autosta jne)
täälä (luoksetuloa, tosin jollei sitä kiinnosta tulla niin ei se myöskään tule)
hampaat (näyttelyihin treenaamista)
kävele (näyttelykävelyä sievästi vierellä)
seiso
etsi

Jotain varmaan unohtu, mutta ehkä tää lista tästä kasvaa ja päivitellään sitten. Tarkoituksena olis tän perustottelevaisuuden lisäks vielä aktivointiin opetella koiratemppuja, ja tarkoitus onkin ollut ostaa Kyra Sundancen kirja 101 koiratemppua, ei vaan oo vielä saanut aikaiseksi kun ei tuo avo sitä mulle joululahjaks ostanut vaikka kuinka vihjailin ja suoraan sanoin.

Lumisia suukkoja!

Siru & emäntä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kommentit otetaan riemuhaukuin vastaan!