maanantai 20. helmikuuta 2012

kipeilyä?

Siru on viime aikoina röhissyt kauheesti. Se kuulostaa luuta syödessään ja selällään makoillessaan ihan minipossulta, ja oonkin ruvennut sanomaan sitä possuressuks. Lisäks se on lenkillä ollessa saanu semmosia hengenahdistus kohtauksia, että se röhii ja vetää henkeä sisään silleen oudosti, ihan kun se ei sais happea? Se menee sitten kuitenkin aina nopeasti ohi, ja en tiedä onko ollut vaikutusta kun oon käynyt hieromassa sen rintaa sen "kohtauksen" aikana ja se on tuntunut rauhoittavan.. Meijän porukoilla edesmennyt hirvikoiramme Allikin sai samanlaisia hengenahdistuksia, eikä sitä ikinä käyty tutkituttamassa missään, mutta avo olis kovasti sitä mieltä että se pitää nyt viedä näytille. Lisäks Siru on nyt parina yönä, ei sentää peräkkäisinä, oksentanu semmosta vaaleeta vaahtoa, ja jostain luin että sillä on maha tyhjä ja se oksentaa siis sitä tyhjää mahaansa, vai voiko kyse olla jostain muustakin, onko kellään kokemuksia?

Muuten se on kyllä ihan oma itsensä, lenkillä on aina mahdottoman kivaa ja ruoka maistuu yhtä hyvin kun ennenkin, ja sisälläkin jaksetaan riehua kovasti tiskiharjan ja pupun ja pallonarun ja.. oikeestaan mikä vaan käy mikä lelukopasta löytyy. Jollen mä haluu leikkii tiskiharjalla niin sitten roudataan vuoronperään kaikki lelut ja katotaan mistä mä nyt innostuisin, Sirulle kelpaa mikä vaan. Tosin kun joka paikassa toitotetaan että koiran kanssa leikitään vain silloin kun itse halutaan, eikä ikinä silloin kun koira tulee niitä leluja tunkemaan, niin mun on pakko myöntää että oon kyllä tässä myöntynyt toisinaan. Varsinkin nyt kun Siru on vielä pentu ja oppivassa iässä, ja se tulee sen pallo suussa mun luo ja laittaa sen _suoraan käteen_ niin oon kyllä monesti kehunut kauheesti ja heittänyt muutaman kerran. Eihän siinä oo ongelmaa jos se koira kuitenkin tajuaa että aina se ei saa tahtoaan läpi, Sirukin luovuttaa jos mikään leluista ei mulle kelvannut.

Ja lisäys tähän meidän kipeilyyn. Vein Sirun lauantaina eläinlääkäriin, ja oireiden mukainen hoito aloitettiin nenäpunkille. Nyt siis viikon lepo harrastuksista, ettei tartuteta muita.
Aika kurja semmonen, mutta toivottavasti nyt tuolla lähtee.

Eläinlääkärilasku:

Poliklinikkamaksu 27,00€
toimenpidemaksu >15min 28,00€
lääkkeet 31,68€ (saatiin anopin koiralle mukaan siis myös ampulli punkkiainetta, kun sillä samoja oireita.

3 kommenttia:

  1. Paranemisia!
    Carallakin silloin tällöin tulee hengenahdistusta, erityisesti jos on juonut hieman huolimattomasti tai keskittynyt johonkin niin intensiivisesti että "unohtaa" hengittää.
    Kuonosta vaan kiinni kuten lyttynaamaisilla koirilla ja rauhoitellaan niin menee ohi.

    Toivottavasti ei ole mitään vakavaa, voihan tuo olla ihan perus flunssan oireitakin? Nenäpunkin kanssa kun nenä ja silmät tuppaavat vuotamaan. Ei muutakun Sirun kanssa istumaan hetkeki saunan alalauteille lämpöistä ilmaa hengittelemään :)

    VastaaPoista
  2. Sirulla on tullu noita kohtauksia lähinnä ulkona, mutta sitten aivastelua on ollut (ei kivaa silloin kun se hyppää aamulla sänkyyn ja tulee ja aivastaa suoraan naamalle:D) ja ell katto silmät niin toinen punotti aika paljon ja rähmi, ja siks varmaan nenäpunkkiin päätyikin. Kennelyskääkin on kuulema nyt liikkeellä täällä Päijät-Hämeessä!

    voi, oliskin se oma sauna. en tiiä mitä taloyhtiön tyypit tykkäis jos menisin lenkkisaunaan Sirun kanssa... ;D

    pitää varmaan ottaa höyryhengittely avuks, kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  3. Voi, kurjaa :(

    Kokeile ihmeessä lenkkisaunaa, haha! Naapurit varmasti tykkäis kun koirankarvoja ympäriinsä.
    Mekin kyllä käydään vaan anoppilassa saunomassa, koirat tykkää ihan mielettömästi! Ja voihan tuota höyryhengittelyä tehdä silleenkin että keittää vettä suureen astiaan ja menee koiran kanssa jonkun viltin alle hengittelemään lenkin jälkeen. Meillä ainakin Cara tykkäsi (ja tykkää edelleen) kun oli toipilaana alku talvesta :)

    VastaaPoista

kommentit otetaan riemuhaukuin vastaan!